Nemoguca misija - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Nemoguca misijaNista nije nemoguce !

Ne postoji nista sto nije moguce. Ako imate cilj u zivotu, za njega se trebate i boriti. Jer Isti nece da Vam bude baceno sa neba. Za sve i jednu stvar u zivotu koju zelimo, jednostavno se trebamo boriti. Ali sto je ta borba ? Pa naravno to je rad, i to rad u punom smislu rijeci, rad bez prestanka. Kada vam se sklapaju oci, kada ste umorni, znajte da onda trebate da radite najvise, jer se u tom trenutku gradi karakter. U tom trenutku se Vi kao osoba, nalazite na raskrizju na kojem trebate da odlucite, da li cete da idete dalje i da se borite za svoj cilj ili ce te jednostavno da odustanete. Ako odustanete znajte tesko ce te da ostvarite svoj cilj. Nebitno o kojem se cilju radi, morate da znate da protivnik nikada ne spava. Vecina kada osjeti da je umorna ili pospana, odustane, ode spavati. Stvar slabog karaktera. Nikoga ne osudjujem, nisam On da ikoga sudim. Primjer: odlucili ste ostaviti cigarete. Da li ste zaista odlucili ostaviti cigarete? Jer ako jeste, izjutra kada ustanete i dobijete onaj osjecaj da vam se stezu pluca ( znam iz iskustva jer sam bilo pusac ) necete je zapaliti. Jer je vas mentalitet jak. Vasa volja je jaka. Ali ako zapalite i pomislite u sebi: " Ma nema veze, to samo jos sada uz kavu( caj ) i nikada vise " izgubili ste borbu. Niste pokazali svoj karakter, jer budite uvjereni da cete poslije opet da je zapalite. Vas karakter je u tome trenutku slab.

Sto je to potrebno za ostvarivanje svoga cilja? Pa naravno motivacija. To je ono sto vas gura u teskim trenutcima, u trenutcima kada ste puni sumnje, kada nisti sigurni dali ce te da uspijete ili ne. Zaista, za ostvarenje svakog cilja je potrebna motivacija, jer je ona gorivo koje vam daje vjetar u ledja, odnosno pokrece vas. Neda vam da odustanete, i cak kad pomislite da odustanete, jednostavno ce te da se sjetite svoje motivacije i ona ce da vas vodi dalje. Bez rada i motivacije nema uspijeha, u to mozete da budete uvjereni. Zato ako imate neki cilj u zivotu, ne bojte ga se, nadjite svoju motivaciju i jednostavno krenite da radite. Zato sto nema teoretske sanse da ne uspijete. Ne obracajte paznju na statistike. Statistike su tu samo da vam utjeraju strah, strah od neuspijeha. Zato i postoje. Da neandertalac pogleda statistiku i kada je ugleda Isti ce odustati od cilja zato sto su statistike protiv njega. Pogledajte statistike drugim ocima, pravim ocima. Recite sebi: " Ako vec moram da budem dio Statistike, onda biram da budem jedan posto Statistike ". Nevjerovatna je cinjenica da ce vam to podici motivaciju, zelju za radom i jos dodatno vam dati vjetar u ledja koji ce samo da vas vodi naprijed. Zaista takva mala psihicka igra moze da okrene statistike u vasu korist.

" RECITE MI DA JE NEMOGUCE, DA TAKVO STO NIKADA NIJE URADJENO. JA CU VAM POKAZATI DA JE MOGUCE, POKAZATI KADA JE POSAO URADJEN. "

Ako ste uzivali, citajuci ovaj tekst, molimo vas uzmite u obzir da on dospije i do drugih. Neizmjerno Vam hvala !

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.