Moc Uma - Bolest Hipokondrija - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Moc Uma - Bolest Hipokondrija

Moc Uma - Bolest Hipokondrija

bolest hipokondrija


U nekim davnim iznosenjima smo vec davno zakljucili a i rekli da je ljudski um jako mocno oruzje, oruzje koje moze da nam ostvari sve nase duboke zelje ali takodjer moze i da nam unisti zivot do granica ne prepoznatljivosti. Takodjer smo rekli da smo mi ono sto mislimo, odnosno da mi manifestiramo ( pretvaramo ) nase misli u stvarnost. Naime takodjer nam je poznato da je nas um odgovoran za funkicioniranje nasih organa i kemijskih procesa koji se odvijaju u nasem tijelu ali takodjer i da je tvornica misli. 

Jedna o navika odnosno jedna od negativnih navika koju covjek moze da razvije je da prica cijelo vrijeme o bolestima, samim time mi koncentriramo odnosno fokusiramo svoj um na neku od bolesti o kojoj pricamo. Samim time nesvjesno dajemo povoda nasem umu koji je kao sto smo vec rekli odgovoran za cijelo nase tijelo, da i proizvede tu bolest. Nadam se da nam je poznata poslovica da sve bolesti dolaze iz glave. Naime sto vise pricamo o toj nekoj bolesti vise impulsa ce nas um dati tijelu i na kraju nase tijelo ce zaista i da oboli od te bolesti. Nista sto dolazi u bocici ili u pakovanju ne moze da nam pomogne kada se to desi. Ta bolest je nastala iskljucivo negativnim nacinom razmisljanja i produkt je nasih misli jer kao sto smo vec rekli, bio covjek toga svjetan ili ne covjek je produkt svojih misli. Samim time dosli smo do Hipokondrije odnosno to je medicinski naziv za izmisljenju bolest. 

Takodjer je cinjenica da je Hipokondrija u stanju da nam nanese toliko stete koliko se mi i bojimo da ce nam nanijeti. Sto to znaci ? To znaci da sto vise mislimo o bolesti odnosno sto vise razmisljamo sto bi nam se moglo desiti u negativnom smislu vece su mogucnosti da ce nam se to i desiti jer ce nas um da posalje impulse u srce bolesti i ona ce samim time poceti da se siri. Kao sto vidimo negativan nacin razmisljanja moze da ima ogromne posljedice po nas zivot a lijek posto je sama bolest zamisljena moze samo da bude misao odnosno produkt nase maste. Odnosno moramo da pocnemo da mislimo pozitivno, odnosno da se vec gledamo uz pomoc nase maste kako smo vec zdravi odnosno kako smo vec izlijeceni. Zbog svega ovoga i stoji, i stinita je teza da nas um moze da bude nas najveci neprijatelj ali takodjer moze i da bude nas najveci prijatelj. 

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.