Snaga Blagoslova i Zahvaljivanja - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Snaga Blagoslova i ZahvaljivanjaSnaga Blagoslova i ZahvaljivanjaNaime kada govorimo o zahvaljivanju i blagoslovu slobodno mozemo reci da je zivot bez ove dvije stvari izgubljen. Istina je da je zivot ponekada takav da osoba nije u mogucnosti da pronadje srecu. Takodjer je istina da su ljudi stvoreni da se vole a stvari da se koriste. No covjek se promjenio tako da je poceo da voli stvari a ljude koristi. Naime kada blagoslivljamo neku stvar ali takodjer kada se zahvaljujemo na nekoj stvari moramo da znamo da u tom trenutku nas um radi u pozitivnom rezimu rada radi cinjenice sto se niti jedan covjek nece zahvaljivati na necemu negativnom ali takodjer nece ni nista negativno blagoslivljati.


Stoga ako smo lose raspolozeni dovoljno je da se prisjetimo neke pozitivne stvari koja nam se danas desila da se na njoj zahvalimo i da je blagoslovimo. Tako polako ali sigurno mijenjamo sebe, svoj karakter ali takodjer i svoju dusu. Jer stvari koje smo blagoslovili i na kojima smo zahvalini su pozitive tako da covjek takodjer lagano ali sugurno mijenja svoj mentalitet osnosno pocinje misliti pozitivno. Pravo pitanje je zasto uopste biti pesimista i misliti negativno kada negativno razmisljanje moze samo da nam donese negativne rezultate ali takodjer i negativne osjecaje. 


Vecina misli da treba misliti negativno odnosno misleci negativno cemo da izbjegnemo negativno odnosno da se pripremamo za negativno. To je jedna od najvecih zabluda danasnjice jer negativno moze samo da privuce negativno dok naprotiv samo pozitivno moze i da ucini nas zivot pozitivnim, da nam privuce pozitivno odnosno donese pozitivno. Svi smo mi toga svjesni no pitanje svih pitanja je kako covjek da nauci ponovno razmisljati pozitivno a odgovor se nalazi u naslovu ali i takodjer u BIOS-u ljudskog tijela koji se zove um, u specificnom predjelu toga istoga uma koji se zove masta jer iz maste na kraju krajeva sve i proizlazi.

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.