- Potop i Pad Kolinde Grabar Kitarovic - - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

- Potop i Pad Kolinde Grabar Kitarovic -

- Potop i Pad Kolinde Grabar Kitarovic -Sve sto covjek nikada nije procitao nije nikada ni naucio. Lijepo bi bilo kada bi znali sve, ali ne postoji osoba koja zna sve na ovome svijetu iako se vecina zavarava cinjenicom da misle da znaju sve. Osoba koja misli da zna sve odnosno koja na sve ima odgovor je osoba koja je prestala uciti u punom svjetlu ove rijece i samim time postala ignorantna. Osoba kao Predsjednica Grabar Kitarovic je osoba koja je skolovana, koja je izvrsavala velike funkcije odnosno bila na velikim pozicijama prestiznih svjetskih organizacija. Covjek bi rekao da ce zaista takva osoba da donese prosperitet napacenom narodu i napacenoj zemlji koja je pobjednicka, koja posjeduje srce lava, bas kao sto je to i obecavala za vrijeme svoje predsjedicke kampanje. No sto se desilo ? Zar narod nije postao kukavica, zar narod koji je 95-ih godina gledao u oci protivniku i rekao mu dosta, spreman sam da polozim zivot za komadic svemira, za komadic zemlje svete, sto se desilo sa velikim narodom ? Naime moramo da pohvalimo tehnike samopromocije kojima smo mogli da svjedocimo cijelo vrijeme za vrijeme predsjenicine predsjednicke pozicije. Istina je da se predsjednik ne smije samopromovirati osim za vrijeme politicke kampanje ali takodjer i niti bilo koji politicar.  
 Samim time jako je jasno da se predsjednica oglusila na ove zakone. Iako je obecavala kao i mnogi drugi da ce da donese prosperitet po tko zna koji put obecanje je palo u vodu a osoba izgubila komad itegriteta koji sa sobom naravno nosi povjerenje a u ovom slucaju odnosno u njenome slucaju i gubi. Naime kada se govori o samopromociji koju je predsjednica vrsila cijelo vrijeme moramo znati da se radi o politickoj kampanji za vrijeme dok izbori jos nisu raspisani. Da bi to bilo najlakse razumjeti odnosno vidjeti dovoljno je da se zapitamo zasto je predsjednica bila na svim velikim desavanjima koja su se desavala odnosno gdje god su nasi sportasi pokazali uspjeh i ona je prisustovala. Mozda je i normalno da predsjednik posjecuje velika dogadjanja radi patriotizma ali cinjenica da se predsjednik slika sa pobjednicima je cisti cin samopromocije i to ne samo na domacem trzistu nego takodjer i na svjetskom, jer nije bilo moguce vidjeti predsjednicu da se slika sa nekim drugim sportasima koji se nisu okitili jednom od 3 medalje. Naime dovoljna su dva primjera, jedan je kada je Hrvatska odnijela nezasluzeno drugo mjesto na svjetskom prvenstvu jer istina je da su trebali da budu prvi a drugi je nedavni kada je predsjednica posjetila UFC Prvaka teske kategorije koji je ponovno obranio svoju titulu, naravno svima nam je jasno o kome se radi, radi se o Stipi Miocicu. Naravno ne bi predsjednica bila predsjednica da ga nije pobjedila.

 Bilo bi dobro kada bi znali da su sportasi nista vise nego profesionalni influenceri odnosno osobe koje utjecu na druge ljude, radi svoje slave. Samim time jedna slika, primjera, sa Modricem, Rakiticem ili pak Miocicem je slika koja ce da dospije do mnogo ljudi u svjetskome smislu sto je jako dobra promocija Hrvatske odnosno nase trenutne predsjednice. Postavlja se pitanje sto rade institucije po ovome pitanju, zasto se pokrivaju oci na ove stvari jer je vidljivo iz svega navedenoga da se radi o politickoj kampanji koju predsjednica vodi cijelo vrijeme pa cak i u vrijeme kada izbori za predsjednika nisu bili raspisani. Svi smo isti pred zakonom odnosno bar tako kazu ili je pak drugacije, ili je pak da su samo siromasni isti pred zakonom a oni koji zive i uzivaju prosperitet mazuci drugima oci da ce da ostvare prosperitet, odnosno da pomognu cijeloj naciji su zasticeni i nije moguce da odgovoraju pred zakonom. Politicki imunitet je obicna farsa koja treba referendumom da se oduzme svim politicarima, jer politicar koji svjesno i savjesno obavlja svoju politicku duznost ne treba imunitet, jer sve sto radi radi ispravno odnosno savjesno. Samim time, politicki imunitet je uveden da se prekriju kriminalne radnje u koje su umjesani politicari. Pametnom dosta !

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.