Kako se boriti sa Problemima i Zivotnim Nevoljama | Tragovi Istine - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Kako se boriti sa Problemima i Zivotnim Nevoljama | Tragovi Istine

Kako se boriti sa Problemima i Zivotnim Nevoljama | Tragovi Istine

Istina je da se svi mi ponekada nadjemo u problemima ili pak zivotnim nevoljama iz kojih nismo sposobni da pronadjemo izlaz, odnosno nismo u stanju da vidimo rijesenje. Takodjer je istina da bi covjek pronasao rijesenje odnosno put kojim bi trebao da krene covjek prvo mora da zna sto je to uzrok problema, odnosno nevolja. Samim time kada bi znali koji je to izvor nasih problema bili bi u stanju da se direktno vratimo do izvora i da ga ispravimo. No nikada ne oskudijevajmo, problemi su sastavni dio svacijega zivota i sa njima se treba znati nositi. 

Naime da bi dosli do izvora problema moramo da postanemo iskreni, odnosno iskreni prema samima sebi. Zasto je to vazno ? Pa odgovor je jako jednostavan, u vecini slucajeva odnosno u skoro sve i jednom slucaju izvor sve i jednog problema koji nas zapadne u zivotu smo mi sami, odnosno nasa reakcija na neku odredjenu akciju odnosno radnju na koju smo reagirali nepromisljeno. Samim time sa vremenom smo odlucili da tome okrenemo ledja, odnosno da o tome toliko ne razmisljamo i to nam kada tada uvijek dodje na naplatu. 

Rijesenje je uvijek moguce pronaci, ali kada se nadjemo u problemima vecina nas samo razmislja o problemu a ne o rijesenju ! Naime kada bi se okrenili pozitivnoj strani, odnosno razmisljanju kako da dodjemo do rijesenja, odnosno kako da se izvucemo iz problema a da pri tome ni jedna strana ne bude pogodjena pronasli bi perfektno rijesenje. Cinjenica jeste da u ovaj proces mora da se ukljuci razmisljanje, ono sto je vecina nas odavno zaboravila da radi. Kada bi se bacili u razmisljanje jako bi brzo uvidjeli da je rijesenje nadohvat ruke, da smo ga pronasli i da se samo moramo disciplinirati da slijedimo korake to kojih smo dosli.

 Ne postoji ljudsko bice koje se bar jednom u zivotu nije suocilo sa nekim problemima. Zavisno od velicine problema zavisit ce broj radnjih odnosno akcija koje cemo morati odraditi. Takodjer je istina da kroz proces rijesavanja problema osoba svjesno ili pak nesvijesno mijenja sebe, odnosno postaje borac, borac koji se bori protiv zivota kada zivot na njega baci sve ono negativno. Kao sto se da vidjeti iskrenost je uvijek ta koja nas vadi iz problema. Takodjer je istina da radi iskrenosti mozemo da upadnemo u probleme ali opet, zar nije bolje pasti radi iskrenosti u mali problem nego radi lazi na kraju upasti u jako veliki problem koji cak moze da bude sa vremenom opasan po nas zivot. 

Postavlja se pitanje zasto sve pocinje od iskrenosti ? Pa iskljucivo iz toga razloga sto kada postajemo iskreni prema sebi nas um se cisti od svih izgovorenih lazi i samim time se stvara mjesno za nove, svjezije i kreativnije ideje koje ce biti u stanju da nas izvuku iz trenutnog problema. Takodjer jako je dobro znati kao sto nas vecina i zna da sto se problemi vise kupe, sve nas vise iznutra pocinju izjedati. Dovoljno je da shvatimo odnosno da postavimo sebi pitanje " Sto mozemo da uradimo u vezi toga problema ?". Ako postoji nesto sto mozemo uraditi, moramo to uraditi i jednostavno vise o tome ne brinuti da bi sacuvali mentalno zdravlje. Takodjer ako ne postoji nista sto bi mogli uraditi u vezi svoga problema moramo ga nauciti prihvatiti onakvog kakav jeste i prestati se o njemu brinuti, takodjer da bi sacuvali svoje mentalno zdravlje. Stoga nebitno protiv kakvih se problema borili, nebitno u kakvim se zivotnim nevoljama pronasli ako mozemo ista u vezi toga uraditi uradimo i predajmo to u Bozje ruke a takodjer i ako nismo u stanju da ista uradimo, jednostavno predajmo to u Bozje ruke i sa jakom vjerom u Boga postanimo uvjereni da ce nasim nedacama doci kraj !

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.