Christiano Ronaldno donirao $1.5 milion dolara Palestini| FAKE NEWS - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Christiano Ronaldno donirao $1.5 milion dolara Palestini| FAKE NEWS

Christiano Ronaldno donirao $1.5 milion dolara Palestini| FAKE NEWS

Christiano Ronaldo donacija FAKE NEWS


Ne, Ronaldo nije donirao $1.5 miliona Palestincima u Gazi za Ramazan

Moc medija je ogromna i samim time manipulacija kojom stvaraju odnosno grade misljenje naroda. Iskljucivo iz toga sto narod odnosno pucanstvo nije naucilo da razmislja kriticki i vjeruju u sve sto procitaju pa tako je i slucaj sa ovom vijesti.

Naime ova vijest je u kratkom vremenskom vremenu poprimila oblike viralnih razmjera, odnosno u kratkom vremenskom roku je obisla planetu jer je podjeljena vise od 10 000 puta. Samim time kada se jedan post odnosno clanak podjeli prek 10 000 puta taj clanak ima potencijala da bude procitan od ogromne kolicine ljudi. Naime ako smo citali taj clanak na nekom od nasih FAKE NEWS portala da se vidjeti da se ni u jednom clanku ne daje izvor informacija, odnosno od koga ta informacija proizilazi. Samim time to je prvo mjesto gdje gledamo vjerodostojnost onoga sto citamo.

Ova informacija je 7. May prvi put ugledala svjetlo dana na Arapskom jeziku i imala je preko 7000 dijeljenja. Na Europsko trziste ovaj naslov su ucinile Spanjolska i Francuska pouplarnim odnosno ucinili su to temom dana u skoro cijeloj Europi. Naslov sve i jednog  clanka odnosno posta je isti i svrha je prikupljanje donacije u cilju prehranjivanja Palestinaca za vrijeme Iftara. 

16-og Maya Venecuelanska Televizija Telesur je objavila ovu pricu referirajuci se na "Onwadan’s Charity Foundation", koja se predstavlja kao agencija za dobrovoljni rad, sa sjedistem u Lagos-u odnosno Nigeriji ako je vjerovati njihovoj Facebook stranici. Odmah sljedeci dan Ruska Tv kuca kopira isti taj clanak i on se na ruskome jeziku dijeli preko 17 000 puta i to sve bez ikakvog izvora, sve na temelju price koja je postala popularna na internetu. Samim time kada se neki post podijeli ovoliki broj puta jasno je da ce sve poprimiti oblike svjetski razmjera i da ce se mnogi na ovome obogatiti. 

Istina je naravno drugacija, istina je da se je menadzer jednog od najboljih nogometasa svijeta vec oglasio po ovome pitanju i vec izjavio da je sve ovo u vezi ove donacije nista vise nego FAKE NEWS. I da ovo nije prvi put da je Ronaldo postao meta FAKE Newsa. Samim time ako menager koji naravno zna situaciju iz prve ruke kaze da je sve ovo Fake onda je jasno da je ovo sve u cilju pljacke naroda odnosno prikupljanja novca i bogacenja u svoju korist neke organizacije iz Nigerije. Stoga sljedeci put kada budete citali neki clanak koji je zaokupio vasu paznju, naravno, zapitajte se dali je to sto citate istina.

Izvor: KLIKNI OVJDE

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.