Lijepo Lice Izdajice - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Lijepo Lice Izdajice

Lijepo Lice Izdajice
lijepo lice izdajice


Lazno lice izdajice je temeljeno na istinitoj prici, na prici u kojoj mlada osoba saznaje da istinski prijatelji ne postoje ili pak ako postoje onda ih je jako tesko pronaci. Razlog tome je egoizam, razlog tome je sto se covjek, ljudsko bice vratilo 1000 godina u nazad i zaboravilo da iskazuje empatiju prema svome bliznjem. Jedino o cemu se misli je da se misli na sebe, kako se popeti ili pak biti blize vrhu piramide, biti blize vrhu hranidbenog lanca, nebitno dali je za to potrebno zgaziti sve one koje volis i povrijediti ih na najokrutniji moguci nacin.

No kako onda pronaci pravoga, istinskog prijatelja ? Da bi covjek pronasao istinskog prijatelja, covjek mora da postane istinski prijatelj jer samo tako je i moguce pronaci jednoga. Slicnosti se privlace stoga ako je jedna od nasih karakteristika iskrenost normalno je da cemo privuci sebi iskrene osobe jer neiskrene osobe nece biti u mogucnosti da ostanu dugo u nasem prisustvu jer ih istina vrijedja, jer istina u njima budi negativne osjecaje. No onda se postavlja pitanje dali je uopste moguce razviti tu osobinu ?


U sve sto duboko vjerujem je moguce ali nasu vjera treba pokrijepiti sa koracima, odnosno sa hvatanjem sebe u lazi i biranjem da necemo da slazemo nego da cemo da iznesemo istinu. To znaci da covjek mora da hvata svoj ego u lazi, sto znaci da covjek mora da postane na trenutak veci od svoga ega, da prevazidje njegova ogranicenja i da ga zgazi, da ga ne poslusa nego da izabere put istine. Naravno svima nam je jasno da ovo i nije bas jednostavno i lako ostvariti ali praksom do savrsenstva.


Vecina ljudi koji su neiskreni pronalaze utjehu u kucnome ljubimcu tipa pas, jer pas je takvo bice kojem mozes reci istinu a on ti nista nece da odgovori nazad, jer nije u stanju. Stoga ovo bice ovaj poklon od Boga je spas neiskrenim, spas onima koji nemaju hrabrosti da zive svoju istinu. Pas u ovome slucaju sluzi kao osoba sa kojom se jedan moze ispricati, reci mu sve svoje tajne znajuci da ovaj ih nikada nece moci prenijeti odnosno odati nekome drugome. Pas se na danasnjem vremenu koristi kao terapija, terapija u kojoj osoba prazni svoju dusu, prazni svoj teret koji nosi unutra radi nedovoljno samopouzdanja da bi ga i zivjeo u stvarnome svijetu odnosno da prihvati svoje breme i da ga ponosno i ponizno nosi. 

U videu dole mozete pogledati jedan tipicni slucaj neiskrenosti, odnosno laznog prijateljstva.Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.