Dusevni Mir nastaje kada Bogu dopustite da bude Kormilo Vasega ZIVOTA | TRAGOVI ISTINE - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Dusevni Mir nastaje kada Bogu dopustite da bude Kormilo Vasega ZIVOTA | TRAGOVI ISTINE

Kako pronaci Dusevni Mir


Dusevni Mir nastaje kada Bogu dopustite da bude Kormilo Vasega ZIVOTA !


Dusevni Mir nastaje kada Bogu dopustite da bude Kormilo Vasega zivota, kada spoznate koji su vasi prioriteti i kada neumoljivo radite ka njihovome ostvarenju.

Dusevni mir nastaje kada dodjete na nivo razumijevanja, kada shvatite da ste vi gospodari svoga vremena, kada prestanete u drugima traziti razloge toga sto Vam ne ide u zivotu, kada prestanete traziti i gledati greske u drugim ljudima nego se pozabavite sobom i svojom vlastitom dusom, kada se predate volji Bozjoj i kada pocnete da radite na osobnom i duhovnom razvoju. 

Dusevni mir nastaje kada Bogu dopustite na bude kormilo vasega zivota, kada prestanete plakati sto je zivot surov, kada prestanete ocajavati sto stvari nisu ispale onako kako ste vi to htjeli, nego kada kroz strpljenje pokusate ponovno, kada uvidite greske radi kojih ste pali i iz njih izvucete pouku kako da istu gresku vise ne pravite. Kada se prestanete lose osjecati radi stvari koje ne posjedujete, koje jos nemate, kada postanete zahvalni za stvari koje trenutno posjedujete, kada postanete zahvalni na svakom novom jutru, na zivotu koji Vam je Bog podario i koji treba zivjeti punim plucima. Dusevni mir nastaje kada prestanete sa prepucavanjima, kada se udaljite od osoba koje vas ispunjavaju negativnim emocijama, kada prestanete omalovazavati druge osobe i kada shvatite da ne morate svaku uvredu uzeti k srcu nego se jednostavno na nju nasmijati, uzeti je kao tudje misljenje koje sa vama nema nista nego vam govori kakva je druga osoba, osoba koja Vas je pokusala povrijediti. 


Dusevni mir nastaje kada Bogu dopustite da bude kormilo vasega zivota, kada okrenete ledja svoj toj nepravdi koja vam je pocinjena i predate se Bogu da izlijeci vase rane i vase oziljke. Dusevni mir nastaje kada shvatite da ovozemaljska dostignuca su Blagoslov Bozji koji ste zasluzili postujuci Bozju volju, kada shvatite da nebitno sto se ostvari u zivotu ako ne ostanete ponizni i ne naucite hodati cvrsto sa obje noge kroz zivot da vam sve to moze biti oduzeto. 

Tako se pronalazi dusevni mir, mir kojemu vecina tezi, o kome vecina sanja, ali prema kojem malo ljudi ima volje da radi i moli se za njega. Dusevni mir treba da postane zivotna svrha, poziv za koji nas je Bog izabrao i zadatak koji je odabrao i poklonio samo nama. Kada prepustite da Bog bude kormilo vasega zivota shvatit cete da je Bog uvijek bio tu, uvijek na vasoj strani i uvijek vam pokazivao pravi put, put istine ali ste se vi oglusili na njega i sa vremenom zaboravili na njegovo postojanje. Stoga otkrijte ga ponovno, on se nalazi u Vama zakljucan u najtamnijem kutku vase duse, predajte se njegovoj volji i dusevni mir ce da dodje sam od sebe.

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.