Kada SILA udari u Glavu | TRAGOVI ISTINE - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Kada SILA udari u Glavu | TRAGOVI ISTINE

Balkanski Gastarbajteri
Kada SILA udari u Glavu

Svima nam je jasno da nitko ne napusta svoj dom i svoje ognjiste zato sto zeli, nego nazalost zato sto mora. Radi stanja u drzavi, radi nedostatka radnih mjesta, radi financijske nesigurnosti mnoga nasa Balkanska braca i sestre su potrazili svoju srecu u Zemljama Europske Unije.

Naravno svatko ide i treba da ide tamo gdje ce mu biti bolje i gdje ce mu djeca imati normalne uvijete za rast. Istina je da su svi do jednoga kada dodju u neku stranu zemlju ponizni, dali radi neznanja jezika, dali radi nedostatka samopouzdanja ali svi do jednoga su ponizni i slusaju sto im se rekne da rade, jer su na to naravno navikli jer je to Balkanski mentalitet, gdje moras da trpis i sutis.


Naravno stvar je skroz drugacija kada se jedan Gastarbajter vrati kuci, odnosno kada dodje na Balkan na godisnji odmor. Sto se to toliko promjene u glavi u tih par tjedana jednom covjeku. Naime desi se sila, sila udari u glavu. Kuci se dolazi sa bijesnim autima i na druge se gleda sa visine iskljucivo zato sto su njihova primanja za Balkanski standard velika. No ako pogledamo istinu i postavimo sami sebi pitanje kakva su njihova primanja za standard zemlje u kojoj zive lako se dodje do zakljucka ali i cinjenice da su svi manje placeni nego sto bi trebali biti. I mozda je tako i ispravno radi cinjenice kada se dodje kuci sto se glumi Gospodu. 


Naravno kada pricamo o bijesnim kolima ( autu ) onda bi bilo lijepo da znamo da vecina tih auta je kupljena na kredit. Vecina tih auta i ne pripada njima, nego naprotiv pripada banki. Dali poznajete nekoga tko je nakon par mjeseci ili nakon samo jedne godine kupio sebi novo novcato auto nakon sto je odselio ? Da, to su ti slucajevi, nazovimo ih specijalni slucajevi. Ne obazirimo se na njihovu pricu nego gledajmo njihova dijela, jer na rijecima je vecina velika, ali kada se treba odvezati kesica onda je to naravno uvijek tesko. Samim time da se vidjeti da se prica ne podudara sa djelima.  Naravno, svatko ima pravo da zivi upravo onako kako zeli, ali zapamtite bili ste Ponizni i na Balkanu dok niste otisli. Jedina je istina da na Balkanu niste mogli lako naci posao, a samim time ni lako dignuti kredit, sto je naravno skroz drugacije u zemljama Europske Unije. 


Ljudi svakako znaju sto je istina, bili mi kod kuce ili vani uvijek nas netko vidi, jer nas narod je najraseljeniji narod na ovoj planeti. Naseg covjeka je moguce sresti u sve i jednom gradu ovoga svijeta. Stoga nema potrebe da se lazemo, nema potrebe da se uzdizemo, kada sami znamo da je istina skroz drugacija, nego ostanimo ponizni kao sto smo i prije bili dok nismo odselili Vani !

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.