BIOGRAD - Vjeroučitelj utajio novac koji se skupljao za pomoć dječaku - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

BIOGRAD - Vjeroučitelj utajio novac koji se skupljao za pomoć dječaku

Biograd na Moru vjeroučitelj utajio novac

BIOGRAD - Vjeroučitelj utajio novac koji se skupljao za pomoć dječaku


Profesor teologije Ivica Kero koji je također ravnatelj srednje škole Biograd pod istragom je DORH-a zbog sumnje za pronevjeru, prenose Novi Radio i eZadar.

Naime sumnja se daje novac koji je bio namijenjen za liječenje dječaka iz Polače koji boluje od tumora na mozgu utajio. Riječ je o 12 - ogodišnjem Karlu Kulašu. Kako doznajemo, Zadarska policija je potvrdila ovaj slučaj Novome Radi-u. 

Radi se o ne tako velikoj svoti novca, o približno nekih 6000 kn-a koje su se krajem 2016. godine prikupljale u humanitarnoj akciji koja je pokrenuta od strane profesora i učenika srednje Biogradske škole  kako bi pomogli dječaku da ode na skupu operaciju koja bi se vršila vani, odnosno u Francuskoj. Karlo je na sreću uspješno operisan ali obitelj Kulaš nikada nije dobila novac koji se skupljao kao financijska pomoć za operaciju.

Novi Radio navodi kako Policijski službenici PU Zadarske u suradnji sa nadležnim državnim odvjetništvom provode obuhvatnu istragu povodom ovoga slučaja.


Naravno optuženi se brani na način koji je tipičan za ovakve slučajeve a to je da sve svaljuje na nekolicinu nezadovoljnih profesora koji kako kaže traže " Dlaku u Jajetu ". Naravno on priznaje da je novac 3 godine i 3 mjeseca bio kod njega, odnosno da nikada tu pomoć nije ni isplatio, točnije tvrdi da je novac bio neraspoređen u računovodstvu škole, ali ga zbog previše obaveza koja su nažalost njegova svakodnevnica nije bio u stanju predati obitelji. Također jedan od izgovora je da je za vrijeme prikupljanja novca Karlo već bio na operaciji u Francuskoj pa tako nije znao što da radi sa novcem, pa je to vjerovatno i razlog zašto ga je odlučio zadržati.

Još je zanimljivije to da kada je DORH  počeo da češlja po knjigama odnosno da istražuje poslovanje ove škole, novac je prebačen na račun jedne udruge za potrebite na području Zadarske županije. 47.godišnji ravnatelj Kero koji je radi druge ženidbe izgubio titulu vjeroučitelja trenutno se nalazi usred drugog petogodičnjeg mandata Srednje škole u Biogradu !

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.