Dali je Istina da nas Molitva mijenja | TRAGOVI ISTINE - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Dali je Istina da nas Molitva mijenja | TRAGOVI ISTINE

moć molitve

Dali je Istina da nas Molitva mijenja : 


Molitva je u svojoj srži nesto ogromno a opet tako jednostavno i ništa na ovome svijetu se ne može sa njome porediti.

Molitva je ništa drugo nego razgovor sa Bogom, sa osom koju voliš i koja te naravno bezuslovno voli, koja te obožava.  Samim time odnos koji čovjek ima sa Bogom je jedinstven, to je odnos koji posjeduje ogromnu moć, moć preobrazbe, odnos koji može samo u jednome trenutku da promjeni naš cijeli život. Ona je jezik našega srca ali također ona je ta koja svojom moći mijenja naše srce. Zamislimo samo koliko nježnosti možemo pronaći u tišini, koliko nježnosti dvije osobe mogu pronaći u običnoj šetnji ili pak dvije osobe koje sjede zajedno u prirodi ili sjede zajedno na kavi i tako satima razmjenjuju svoje misli i osjećaje, a koliko je tek ljubavi, topline i nježnosti izmedju Boga i čovjeka.


Dali poznajemo nekoga tko se voli isticati, koji misli da je iznad ostalih i koji je čak i u pobožnosti iznad i ispred ostali. To su oni koji u većini slučajeva prisustvuju nekome svetome činu i u duhovnom objektu njihova molitva je najglasnija a kada se isti napusti skroz druga priča. Nažalost neki cijeli svoj život svoj duhovni život promatraju kroz igrokaz, kao neku kazališnu predstavu recitirajući molitve sa ozbiljnošću koja nema veze sa stvarnošću. No znajte da se molitva ne recitira, ona se ne izgovara nego živi. Samim time molitva koja se ne živi, ona i ne postoji.  Svi ti izričaji, svi ti hvalospjevi, sve su ništa više nego puste riječi  ako osoba koja ih izgovara to što izgovara ne čini sa cijelim svojim srcem  i ne oblikuje svoj život po toj riječi.


Bog nam je podario i svima na poklon dao tajnu života. Tajna je toliko jednostavna. Tajna je da je Bog sve tajne života i sve tajne svijeta stavio u jednu stvar, stavio u molitvu. Iscjeljenje svih naših bolesti, riješenje svih naših problema, odgovor svim našim nedoumicama nalazi se u tako jednostavnoj stvari, u stvari koju poznajemo kao moliva. No zašto onda molitva nekada ne radi, ne funkcionira, zašto ne dobijemo ono što priželjkujemo, ono čemu se molimo ? Pa zato što ključ molitve nije u našim emocijama, nije u rukama našega uma, u rukama naših fizičkih ili pak mentalnih sposobnosti, nego je ključ ništa više nego vjera odnosno snaga naše vjere.

Odgovor je prejednostavan, jednostavan da ne može biti jednostavniji. Ako nešto trebamo, onda to i tražimo, no ako ne vjerujemo da ćemo to dobiti od osobe od koje to tražimo onda nećemo ni tražiti ( pitati ). Tako jednostavno, a tako smo ga zakomplicirali. Onaj koji voli ne komplicira nego je jednostavan,  komplicira samo onaj koji ima neke druge interese ili koji se pretvara.  Stoga ako istinski vjerujemo u Boga onda naša molitva neće biti neki formalni razgovor u kojem od Boga tražimo neke materijalne stvari nego će biti istinski razgovor sa njime u ljubavi. 

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.