U Sarajevu dvije osobe lišene slobode nakon što su u mjenjačnici zamjenili čak 580.000 švedskih kruna - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

U Sarajevu dvije osobe lišene slobode nakon što su u mjenjačnici zamjenili čak 580.000 švedskih kruna

Pranje novca u Sarajevu

Jučer su na području općine Stari Grad Sarajevo privedene dvije mlade osobe radi sumnje pranja novca, saopceno je iz Uprave policije MUP-a KSJučer su Policijski službeniciOdjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije lišili slobode sljedeća lica S.O. ( 1995 godište ) i M.S. ( 1992 godište) rođene u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnovnih sumnji da su bili izvršioci krivičnog djela članka 272 KZ FBiH  odnosno pranja novca, navodi se u priopćenju MUP-a.

Kako doznajemo iz izvora u Policiji MUP-a KS, ova dva mladića su pokušala u mjenjašnici koja se nalazi na području općine Stari Grad Sarajevo zamjeniti čak 580.000 švedskih kruna što preračunato u Konvertibilne Marke iznosi 107833 KM a da o tome novcu nisu imali dokaza o porijeklu.


Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a KS, uposlenik mjenjačnice je putem banke izvršio zamjenu tračenoga novca te im predao novac u Konvertibilnim Markama.

Osobe su naravno lišene slobode i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba koje su lišene slobode MUP-a Županije Sarajevo. 

Policijski službenici naravno nastavljaju kriminalističku obranu na ova dva lica, dok je od zaposlenika mjenjačnice samo uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog za učešće, zbog postojanja osnovane sumnje da je također počinio krivično djelo iz člana 272. KZ FBIH, saopćeno je iz MUP-a KS.

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.