6 Biljki koje dokazano djeluju protiv Virusa - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

6 Biljki koje dokazano djeluju protiv Virusa

Prirodom protiv zaraze

6 Biljki koje dokazano djeluju protiv virusa  :Ljekovita svojstva biljke  Ehinacea

Ehinacea:

Ehinacea je antivirusna biljka koja predstavlja najpriznatije biljno sredstvo za jačanje imuniteta. Ova biljka je jedna od rijetkih biljaka koja iza sebe ima veliki niz kliničkih istraživanja koja dokazuju i opravdavaju njezinu primjenu kao imunostimulansa, a također pokazuje i antivirusna djelovanja kod infekcija dišnih puteva. Najčešći oblik primjene je u obliku kapi, a konzumira se tako da tri puta dnevno uzmemo 10-15 kapi. Ova biljka se u obliku kapi ne smije konzumirati duže od 8 nedjelja.

Antivirusna svojstva bijelog luka

Bijeli Luk:

Bijeli Luk nam je svima poznat i također je jedan od najboljih boraca protiv svih vrsta virusa. Bijeli luk je antivirusna i antibakterijska biljka koja svojim snažnim dejstvom jača naš imunološki sustav. Koristite bijeli luk u pravljenju raznih jela, supa, potaža i dresinga kako bi kroz kašiku ojačali svoj imunološki sistem.

Antivirusna svojstva matičnjaka

Matičnjak:

Matičnjak je jedna od onih biljki koja nam vraća radost  u život a primjena istoga je neograničena. Ova biljka je veoma dobar lijek u borbi protiv virusnih infekcija. Preporučuje se u formi čaja ili eteričnog ulja. Plinije je ovu biljku preporučivao za oči, sv. Hildegarda za radost, Paracelzus ga je nazivao eliksirom života a postoje bilješke da je i Shakespearu bio omiljena biljka.

Recept:

- 100 grama čaja od matičnjaka pomješajte sa 50 grama čaja od zove i 50 grama čaja od slatkog korijena. Zatim 5 kašika ove mješavine zalijte sa 1 litrom ključale vode, zatim to ostavite da odstoji. Procijedite i pijte tijekom dana.


Biljka slatki korijen

Sladić :

Aktivni sastojci biljke sladić povoljno djeluju na kompletan respiratorni sustav, a posebno na bronhije. Drugi naziv ove biljke je slatki korijen a u narodu je također poznata kao gospino bilje. Ova biljka vam je potrebna ako hoćete napraviti recept koji smo gore naveli. Ova biljka posjeduje jaka protivupalna svojstva ali bez obzira na njena jaka svostva, čaj od ove biljke može se konzumirati više puta dnevno poslije jela.

ljekovita svojstva eukaliptusa

Eukaliptus:

Ukaliptusovo drvo ima prepoznatljiv miris nalik mentolu ali također je poznat kao hrana australskih koala. U listu eukaliptusa se nalaze hiperozid, kvercetih i taninska kiselina. Sva ova tri sastojka koja se mogu pronaći u eukaliptusu imaju antivirusna svojstva. Najčešči oblik uporabe ove biljke je kroz eterična ulja, čije djelovanje je mnogostruko a posebno dobro utječe na respiratorni sistem odnosno dišne puteve.

ljekovita svojstva đumbira

Đumbir:

Moderna znanost daje pokriće tradicionalnoj upotrebi đumbira potvrđujući njekova brojna pozitivna djelovanja i važno mjesto kod brojnih zdravstvenih stanja i tekoba što ga je vratilo u modu kao biljku koja prevazilazi svoju kolunirasku prepoznatljivost. Đumbir je nevjerovatno snažna biljka koja posjeduje antivirusna svojstva. Interesantno je da se neki od njih pojavljuju i u kurkumi. Pripremajte čaj od korijena đumbira tako što ćete ga oguliti i zaliti vrelom vodom, te poklopiti da ostoji 5 do 10 minuta. Konzmirati toplo !

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.