DRŽAVA NAMAGARČENA: Slovenci naručili 3 miliona maski i nasjeli na prevaru, vozaču i kamionu nema ni traga - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

DRŽAVA NAMAGARČENA: Slovenci naručili 3 miliona maski i nasjeli na prevaru, vozaču i kamionu nema ni traga

Slovenci ostali bez maski


Slovenci naručili tri miliona maski i nasjeli na prevarau, nema ni kamiona ni vozača

Kako prenosi HINA a priča ministar gospodarstva da je Sloveniji bila obećana isporuka maski a isti je cijelo vrijeme bio u kontaktu sa vozačem. Jučer u poslijepodnevnim satima vozač je se javio i rekao je kako se nalazi na carini u Sežani, a kasnije bi trebao doći da natoči gorivo u Postojn, nakon čega su sa njime izgubili svaki kontakt a samim time i svaki trag.

Slovenski ministar obrane Matej Tonin se oglasio na ova zbivanja i rekao kako se u zapletu od oko tri milijuna maski koje je država bila naručila, a koje su trebale biti dostavljene teretnim vozilom preko Italije, radilo naime o klasičnoj prevari.

" Za teretom se je izgubio svaki trag, a policija je ustanovila da se radi o klasičnoj prevari " izjavio je Tonin na konferenciji za novinare u Ljubljani.

" Bila nam je obećana isporuka maski i ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek je bio u kontaktu sa vozačem. Jučer u 14:30 je vozač kazao da je na carini u sežani, a kasnije da će natočiti gorivo u Postojni nakon čega smo s njime izgubili kontakt " nadodao je Tonin.

Naime kako doznajemo maske su bile naručene od tvrtke Global promet, čiji je direktor Emir Begović iz BiH, ali se nažalost pokazalo da se radi o fiktivnom poslu i klasičnoj prevari te da toga transporta i maski nikada nije ni bilo. Ministar Tonin također demantuje informacije koje su izašle na portalima da su fiktivne maske unaprije bile plaćene 10 milijuna eura pa tako u tome pogledu nema nikakve štete te da će se maske i druga oprema koja je potrebna za bolnice i druge ustanove tijekom epidemije koja potresa svijet naručivati po točno ustanovljenim cijenama i plaćati nakon isporuke.


Stanje sa opremom i zaštitnim sredstvima u slovenskim bolnicama je zabrinjavajuće i kritično, ustvrdio je ranije ministar Tonin.

Tonin je također izjavio kako čekaju na isporuku oko 3 miliona maski iz Njemačke, koje se trenutačno nalaze u Hamburgu, ali radi trenutnih restrikcija u transportu to je u zastoju, pa se radi na diplomatskoj razini kako bi ta pošiljka što prije ugledala Sloveniju.

Prema riječima ministra gospodarstva Počivalšeka danas je za slovence osigurano 400 000 troslojnih zaštitnih maski od dobavljača Sanolabor, te još stotinu tisuća maski koje su danas dostavile Slovenske željeznice, tako da bi prve potrebe trebale biti pokrivene.

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.