Gdje su NESTALI Migranti koji su bili između Tursko-Grčke Granice | TRAGOVI ISTINE - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Gdje su NESTALI Migranti koji su bili između Tursko-Grčke Granice | TRAGOVI ISTINE

migranti zapeli između turske i grčke


Gdje su NESTALI Migranti koji su bili između Tursko-Grčke Granice

Uvijek smo govorili i napominjali kako čovjek ne treba vjerovati u sve što čita. To znači da čovjek ne treba toliko da vjeruje medijima ili pak da vjeruje sve kontra onoga o čemu se piše. Svi smo svjesni što se trenutno dešava u svijetu odnosno da je svijet pogođen panedmijom zvanom Corona Virus.

No ako se vratimo na trenutak u prošlost ili pak prelistamo unazad te naše najmilije portale koji nam redovno ispiru mozak da se vidjeti da jedino o čemu se piše odnosno glavne teme o kojima se piše je upravo taj novi Corona Virus. Do prije mjesec dana, glavna tema dana su bili migranti. Što se odjednom desilo sa svim tim migrantima ? Gdje su odjednom nestali, dali su uopšte bili na ničijoj zemlji odnosno dali su opšte bili zapeli između Tusko-Grčke granice. Ovo je čisti dokaz moći medija. Novine ne pišu o migrantima i tako oni jednostavno ispare iz javnosti a fokus se stavlja na nešto novo na nešto što donosi više klikova na reklame, na nešto što je bolje statistički, što podiže zaradu od oglašavanja.


Svima nam je jasno da vodeće političke stranke su masovno u Europskim državama trebale da izgube sljedeće izbore, počev od svih država Balkana pa preko cijele Europe, odnosno populisti su postali toliko jaki da su postali opasni za samoodrživost sistema. No što se trenutno dešava, one stare političke stranke koje su još na vlasti a koje su trebale biti svrgnute sa vlasti, ponovno dobijaju na moći i njihova popularnost raste isključivo radi širenja propagande i hajke o korona virusu, radi uvođenja rigoroznih mjera koje nisu zabilježene niti u komunizmo. Ovo što se trenutno dešava je potpuna smrt demokracije odnosno komunizam prekriven lažnim velom demokracije. Zapamtite, ništa se neće promjeniti, već za par mjeseci će nešto drugo postati centar pozornosti jer tako novinarstvo funkcionira. Jedino što nam dolazi je nova ekonomska kriza, gdje će na kraju sve da ostane isto osim što će cijene da skoče gore i samim time jaz koji odavno već postoji između siromaha i bogataša će da postane još veći jer su srednju klasu odavno već ukopali dva metra pod zemlju !

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.