Humana gesta Srbije za BiH : Vučić obećao dio pomoći iz Kine preusmjeriti na BiH - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Humana gesta Srbije za BiH : Vučić obećao dio pomoći iz Kine preusmjeriti na BiH

Tragovi Istine 2020


Vučić obećao dio pomoći iz Kine preusmjeriti na BiH

Kako doznajemo član predsjedništva BiH iz reda Srpskog Naroda Milorad Dodik najavio je da će sutra održati sastanak sa Predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je obećao dio pomoći iz Kine preusmjeriti na BiH.

Dodik je rekao kako sutra putuje u Srbiju te objasnio trenutnu situaciju o medicinskim kapacitetima te kako su im potrebni respiratori, maske, rukavice, zaštitna odjela za zdravstvene radnike, iako ih trenutno ima sasvim dovoljno. 

" Moramo ojačati regionalne bolnice respiratorimai službu za testiranje da bi se centri otvarali i u Bjeljini, Doboju, Foči, Istočnom Sarajevu,  jer se trenutno testira samo u Banja Luci " - izjavio je Dodik za alternativnu televiziju.

Također je izjavio kako čeka isporuku od 25 000 testova kojima se sumnjive osobe testiraju na isti.

" Značila bi nam bila kakva vrsta pomoći i bilo koji broj respiratora " - dalje je izjavio Dodik.

Također je izjavio kako je pomoć tražio od predsjednika Turske i Kine kako bi im ove dvije države omogućile kupnju potrebne medicinske opreme.


Ako je vjerovati njegovim riječima, humanitarnu pomoc mu je obećao i Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, ali i da se firmama iz BiH omogući kupovina medicinske opreme i lijekova u Turskoj i da se skida zabrana izvoza za BiH.

Dodik je također izjavio da se za pomoć obratio i Rusiji, ali i kako očekuje od Europske Unije, da dozvole da se minimalne količine respiratora kupe u Njemačkoj.

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.