Ljetne vrućine neće zaustaviti širenje Korona Virusa | TRAGOVI ISTINE - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Ljetne vrućine neće zaustaviti širenje Korona Virusa | TRAGOVI ISTINE

korona virus dnevne vijesti

Ljetne vrućine vjerovatno neće zaustaviti širenje zaraze korona virusom, javljeno je iz Europskog Centra za Kontrolu i spriječavanje Zaraza !

U saopštenju ECDC ( Europski Centar za kontrolu i spriječavanje Zaraze ) se navodi kako su predviđanja kako će svaka Europska zemlja ostati bez slobodnih kreveta na intezivnoj njezi do sredine Aprila, ukoliko njihove reakcije ne postanu brže.


ECDC se poziva na istraživanje kojim se nagovještava da korona virus ne postaje manje opasan u toplijim i vlažnim vremenskim uslovima, čime se u potpunosti uništava nada da će sjevernoj hemisferi  stići olakšanje kada nastupi ljeto.

U prilog ovome izvještaju također idu i podaci  da je virus čak i u tropskim predjelima uspio da održi visok nivo reprodukcije  u kojima je naravno velika vlažnost zraka kao što su kineske oblasti Singapur i Guansi.


" To onda naravno automatski naglašava značaj sprovođenja mjera kao što su izolovanje zaraženih, zatvaranje škola, poštovanje rastojanja na poslu itd.." - dodaje se u izvještaju. 

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.