Ako Mislima možemo stvoriti bolest, onda je Mislima možemo i UNIŠTITI | TRAGOVI-ISTINE.COM - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

Ako Mislima možemo stvoriti bolest, onda je Mislima možemo i UNIŠTITI | TRAGOVI-ISTINE.COM

liječenje bolesti pomoću misli


Ako Mislima možemo stvoriti bolest, onda je Mislima možemo i UNIŠTITI 

Placebo efekat je kada pacijentu koji je bolestan dadnemo čašu vode i reknemo mu da se u čaši nalazi lijek. Naime mnogi znanstvenici su ostali bez riječi kada su se mnogi pacijenti koji su uzimali placebo lijek izliječili. Kada su pacijenti vjerovali da uzimaju lijek koji ih liječi iznova i iznova oni su ozdravljali. 


Da bi se najlakše razumjela moć našega uma sasvim je dovoljno da potražimo neke sadržaje o placebo efektu odnosno efektu kada se pacijentu dadne čaša obične vode koju treba da popije ali mu se slaže da je u toj čaši lijek. Iz perspektive psihologije sve i jedna bolest dolazi iz glave, što automatski znači da ako bolest dolazi iz glave odnosno ako je bolest produkt naših misli, to automatski znači da se promjenom načina razmišljanja odnosno promjenom mentaliteta osoba može i riješiti bolesti.


I zaista mnoga istraživanja su to i dokazala, što je nevjerovatno. Samim time to i jeste bio dokaz drevne izreke da nam naš um može da bude najbolji prijatelj ali također i naš najgori neprijatelj. Naravno sasvim je normalno da nije lako promjeniti mentalite odnosno način razmišljanja, odnosno da bi se to učinilo čovjek mora da se bori protiv samoga sebe u ovome slučaju čovjek se bori protiv svoje glave, protiv svojih misli. No kada bi probali, kada bi bar pokušali rezultate ne bi vidjeli odmah, ali sa vremenom vjerovali ili ne, naš život, život koji poznajemo, bi se promjenio iz temelja isto kao što se to dešava i sa placebo efektom odnosno pacijentom koji radi toga što misli da pije lijek na kraju i ozdravi.

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.