OGRANIČAVANJE Kretanja za 1. MAJ - SISTEM TE LAŽE | TRAGOVI ISTINE - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

OGRANIČAVANJE Kretanja za 1. MAJ - SISTEM TE LAŽE | TRAGOVI ISTINE

koronavirus-pravila-za-prvi-maj


OGRANIČAVANJE Kretanja za 1. MAJ - SISTEM TE LAŽE:

Svima nam je već jasno da je COVID-19 nanijeo mnogo štete ali i da će tek da nas udare posljedice što se tiče gospodarstva. Iskreno možemo reči da ovo što se događa ne pomaže nikome osim onima koji su na vlasti. Cinično je govoriti kako sve mjere koje se donose su za dobrobit naroda a planiraju se izbori. Samim time da se vidjeti da onima na vrhu nije stalo do naroda i nikada nije ni bilo.


Čovjek, radnik, malo tome se može radovati, vjerovatno što je zaboravio gdje da traži sreću, vjerovatno što je zaboravio da se sreća krije u malim stvarima. Jedna od tih malih stvari koju još nije zaboravio je prvi maj odnosno praznik rada. Praznik kada se prijatelji i rodbina okupljaju zajedno da bi proslavili ovaj dan. No ove godine i to će biti drugačije jer ove godine sve je drugačije. Tek što su popustili mjere i tek što se čovjek na neki način počeo da vraća u normalu opet nam vraćaju mjere i to samo na jedan dan i to upravo za prvi maj. Mjere su različite u različitim balkanskim zemljama pa tako neke zemlje dopuštaju okupljanja do 5 osoba dok drugi zabranjuju izlazak za prvi maj mlađima od 18 i starijima od 65 godina. 


Sve bi to bilo u redu da kada se bude trebalo izaći na izbore, kada se bude trebalo zaokružiti nečije ime, kada se bude trebala zaokružiti politička opcija, mjere će biti odstranjene pa makar samo na jedan dan. Toliko o dobročinstvu, toliko o dobrim namjerama, jer cilj nije pomoći puku, nego ga držati i dalje u magli. Samo ovaj put će biti drugačije, ovaj put ljudi se bude više nego ikada, sve više ima onih koji su svjesni, sve više ima oni koji više ne gledaju na ono što ne žele nego ono što žele. Sve više ima onih koji smatraju kompletan sistem i kompletne političke opcije kao šprdnju. Negdje će da eksplodira i to jako brzo, samo je pitanje gdje, koji će narod prvi da izađe u mraka, jer ovo što se dešava ne može se porediti ni sa komunizmom nego samo sa potpunom diktaturom. Ali nakon kiše dolazi sunce, pa tako će i nakon ovog dugogodišnjeg mraka da izbije svjetlo a oni koji su se obogatili na našim leđima neka im je Bog na pomoći jer narod je dugo gledao kroz prste, dugo šutio i okrećao leđa, predugo vjerovao pustim obećanjima koja nikada nisu ispunjena, predugo gledao kako se političari bogate od našega novca, novca poreznih obveznika. Izbit će, negdje će da izbije, a onda neka im je Bog na pomoći.

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.