PROSVJEDI u Svijetu Radi KORONAVIRUSA | TRAGOVI ISTINE - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

PROSVJEDI u Svijetu Radi KORONAVIRUSA | TRAGOVI ISTINE

Protesti protiv koronavirus mjera


Prosvjedi u Svijetu radi Koronavirus Mjera

Pošto domaći portali ali također i kompletni domaći mediji nemaju hrabrosti da izvještavaju o prosvjedima protiv mjera koje se uvode radi koronavirusa, smatramo se odgovornima ali također i osjećamo građansku dužnost da izvjestimo javnost kako se polako ali sigurno širem svijeta počinju odvijati procesi protiv istih.

Na društvenoj mreži Facebook nedavno su se mogli vidjeti snimci prosvjeda građana Rumunjske protiv mjera koje je Rumunjska vlada uvela kako bi se zaštitila protiv pandemije Koronavirusa. Također u glavnom Njemačkom gradu Berlinu je došlo do istih prosvjeda. No postavlja se pitanje zašto uopšte dolazi do istih ? Razlog prosvjeda je kršenje temeljni ljudskih pravo kao što su sloboda kretanja. Sve i jedna Europska zemlja koja je uvela potpunu karantenu je prekršila temeljno ljudsko pravo slobode kretanja. Istina jeste da je samo mali broj zemalja uveo ove rigorozne mjere ali ih je uveo. Samim time i u Sjedinjenim Amerčkim Državama je došlo do mirnih prosvjeda protiv mjera koje uvodi Američki predsjednik Donald Trump u pokušaju suzbijanja koronavirusa. 


Kada se govori o temeljnim ljudskim pravima onda moramo znati da ovo što se dešava je smrt demokracije, potpuna kontrola stanovništva. Ovakvo nešto se nije dešavalo ni u vrijeme komunizma i ovakome nečemu čovječanstvo svjedoči po prvi. Razlog zašto je uvođenje ovih mjera uspješno je taj zato što je čovjek naučio da šuti i da ne iznosi svoje mišljenje, bar što se tiče Balkanske populacije. Naravno kada uvijek šutiš onda osoba koja ne šuti će da iskoristi tvoj kukavičluk i biti će u stanju da ti nametne sve ono što ti ne želiš jer se ti nećeš buniti, jer si na to navikao. Jako loša navika ako sagledamo na stvari iz psihološke perspektive. 


No opet nemoguće je čovjeka promjeniti ako isti sam ne posjeduje volju odnosno želju za promjenom. Ali jedno je sigurno, sve dok šutimo i dok ne pokazujemo zube, dok ne zauzmemo stav i ne uđemo u borbu koja vodi ka ostvarenju našega stava neće nam biti spasa i naravno i dalje će da nas vodaju kao guske kroz maglu !

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.