HEROJ i DOMOLJUB Zdravko Mamić | TRAGOVI ISTINE - TRAGOVI ISTINE 2021

Header Ads

HEROJ i DOMOLJUB Zdravko Mamić | TRAGOVI ISTINE

 

zdravko mamić pres konferencija
Heroj i Domoljub ZDRAVKO MAMIĆ


Iako je gospodin Zdravko Mamić uspjeo da se obrani od ruke pravde i tako se skrasio u susjednoj Bosni i Hercegovini on je također u jako kratkome vremenskome razdoblju postao osoba koja je odgovorna ili koja će u budućnosti biti odgovorna za reformu Hrvatskoga pravosuđa.


Istina jeste da je isti počeo da otkriva u kakvom se zaista stanju nalazi Hrvatsko pravosuđe ali također je i istina da je dotični pravomoćno osuđer na kaznu zatvora radi koje je i napustio tlo Republike Hrvatske. Sa sigurnošću možemo reći da je dobro što se klupko napokon počelo raspetljavati i da na površinu izlazio sve ono što narod već odavno zna, da je Hrvatsko sudstvo korumirano i da je podležno reketarenju i mitu kako bi se ostvarila novčana dobit. 


No ne dajmo se prevariti, pogledajmo na cijelu ovu situaciju realno i iz šire perspektive. Dok gospodin Mamić iznosi prljavi veš i direktno napada pojedine sudce mora nam biti jasno da se vjerovatno ovo nebi nikada dogodilo da je gospodin Mamić oslobođen svih optužbi, jer zašto se izlagati stresu i stvarati od prijatelja neprijatelje ako si oslobođen. Samim time dobro je sve što gospodin Mamić radi, ali to je sve čin osvete. I baš kao malo dijete koje kada ne dobije svoj slatkiš plače, tako i gospodin Mamić radi slatkiša kojega nije dobio sveti se sudcima koje je podmitio da ga oslobode. Ako je sve to tako a svi znamo da jeste, dali je onda ispravno da se gospodinu Mamiću daje podrška i da se od njega pravi Heroj ako taj isti heroj je podložan davanju mita ? Zar heroj ne bi trebao biti netko tko ima visoki moralni kompas i čija su načela neprikosnovena, osoba od akcije, osoba od integriteta, osoba koja slijedi svoje riječi ? 
Iako ovo možda i jesu neke od osobina gospodina Mamića, neke od njih ali svakako ne sve, vratimo se realnosti, okrenimo se istini i ne podržavajmo kriminalca koji da je bilo po njegovom bi i dalje šutio, i dalje radio što mu se prohtije i dalje mitom korumpirao pravosudni sustav, jer znajte, da nema mita, ne bi postojali ni korumpirani sudci. Kriv je onaj tko je dao mito i na taj način korumpirao sudce ali krivi su i sudci jer su to isto mito uzeli. Obe strane su krive i realno i ispravno bi bilo da oba dvije strane završe iza rešetaka jer samo to bi bio pravi početak reforme Hrvatskoga pravosuđa!

Nema komentara

Ako neki od našega sadržaja budi u Vama sumnje, kontaktirajte nas.

Svako kopiranje i neovlasteno koristenje Postova je strogo zabranjeno.. Pokreće Blogger.